onsdag 27. februar 2013

Huff...?

Noen som ser hva bildet viser? Og kan gjette hva jeg holder på med?
Jeg deler mariusgenseren i to!!!

Jeg strikket ferdig genseren, jeg var hos mamma som ga meg "kurs" i montering. Jeg har sydd på maskin, jeg har klippet i strikketøyet mitt, jeg ble strålende fornøyd med resultatet! Og jeg begynte å lure på om jeg hadde strikket den for liten... Til tross for at jeg har tatt mål.

Så jeg ringte bror, han kom og prøvde og jeg fikk mine mistanker bekreftet. Han er lengre enn jeg trodde...

Så nå har jeg delt genseren rett over vrangborden, først tredd på alle oppovermaskene (de man strikker med) på pinne, så alle "nedovermaskene"(de som oppovermaskene skal festes i), og når jeg nå snart har fått strikket en god del cm etter vr.borden, skal jeg montere de to delene sammen igjen. Jeg har aldri gjort det, men staheten og stoltheten min sier at genseren SKAL gjøres ferdig, det skal bli bra og bror skal få den og BRUKE den :)

Så hvis noen har noen gode innspill på det jeg holder på med, ikke nøl med å fortell! Jeg har nemlig tenkt å forlenge armene litt også. Så det så...

Men som normalt må jeg ha litt pause, da holder jeg på med morsomstrikk! Bruker restegarn av ymse farger og strikker i vei fra den fine islandsboka mi.
Guttevotter, skal legge ut bilde av begge sider når nr to er ferdig.

Så må man ha pels på tærne når man strikker! 

Ha en fin strikkeuke damer, og som sagt, gode råd tar jeg i mot med takk! :)

onsdag 13. februar 2013

Votter fra Island


Jeg klarer ikke å holde meg til bare genseren... (En arm ferdig, en igjen!). Så da strikker jeg litt votter innimellom. Av restegarn må sies :) Og bruker boka jeg kjøpte på Island i høst. Alt står på islandsk, men jeg skjønner antall masker, 2r og 2vr og sånt. Så er det jo diagram, da er det jo lett som bare det!

Men det jeg egentlig ville fortelle er at jeg har kjøpt meg sånne korte strikkepinner som er ment til votter og slikt småstrikk. Jeg skulle på strikkekafé, mine pinner nr 3 var opptatt på annet hold (les: evighetssokker...) og garnbutikken var fri for de "normale" nr 3. Syns de korte så litt snåle ut, men måtte jo ha, og JEG ANGRER IKKE!! De er helt supre, rett og slett! Superfornøyd ja :)

Ferdige votter kommer i et annet innlegg, nå er det tv og litt strikking :)



søndag 10. februar 2013

Innspurt

 Jeg holder på med armene til mariusgenseren. Jeg har strikket begge armene opp til hvor mønsteret skal starte og kommet meg igang på den ene. Jeg håper det går fort!

 Arm 1

Slik blir fargene i lag, alle tre. 
Fint og litt 70talls :)

Nå når det er skikkelig kaldt ute, mange blå grader + vind, da har jeg mest lyst å sitte inne foran peisen og bare strikke. Hele dagen. Men når været ute er gnistrende, det er sol og man har en hund som faktisk MÅ luftes på ett eller annet tidspunkt, hentes mot og vinterdress fram og ut bærer det! I dag gikk søndagsturen til sentrum, man må jo faktisk ikke dra i marka for at det skal bli en fin tur. Det var flott på moloen og når man vet at det selges vafler der, da er det god motivasjon! :)

Flott vintervær!

Vaffel og kaffe :) Vi spiste ute, med vottene på!

"Vaffelbua" bak alle båtene.

Her kan man telle kranene og da skjønner man at her bygges det i sentrum!
Og hvis man ser litt bedre etter ser man at noen har fått seg "ubåt"... Masse diesel og olje søl i vannet, 
en trist dag både for eier og miljø... Det så ut som mastene til en trebåt, hvem vet hva som har skjedd her. Men berging var under organisering, så la oss håpe
at det ordner seg for alle.

Ellers har jeg vært fryktelig flink å ikke handle garn i hele januar og snart halve februar. Jeg kjenner på abstinensene innimellom, særlig når jeg var og handle nye strikkepinner og det lå et turkis nøste med Falk i en tilbudskurv og ropte på meg. Det var like før jeg drømte om det fine fine turkise nøstet... Haha, så tullete, men her i heimen har jeg full forståelse fra bikkja. Jeg strikker lestene, hun spiser hull i de...  Ja, neste par blir til meg selv!!!!! Og ja, jeg trodde jeg var blitt flink å legge slikt på plass, og jeg trodde hunden var blitt "stor".  Men sånn kan det gå, skjerpings til meg selv! Så strikk i vei alle strikkedamer, det alltids noen som setter pris på det du lager ;)

onsdag 6. februar 2013

Og jula... del 2

Bildet jeg la ut sist av julestrømpene ble ikke så flott, så nå har jeg henta frem kamera! Første mann (hund!) ut er frk. nysjerrig som har "hule" under trappa. Hei hei sier hun, har du tenkt å ta bilder?

Hun er litt over året nå, stort sett snill, litt til salgs i de verste røyteperiodene!
(Når jeg må bruke klesrulla på meg selv før jeg kan ta i strikkinga...).

Vaska og tørka, litt penere enn sist. Fana-julestrømpe i grå, lilla og rød.

Så en litt mindre som er strikket i mørk lilla med mønster i grå og bittelitt lysere lilla og blå.
(Her ble hælen litt for firkanta, men da blir det vel plass til mere snop?!).

Gledelig jul står det på denne, i klassiske rød, grønn og hvit, og bittelitt okergul.
(Her orka jeg ikke strikke timeglasshæl, men strikka kilehæl med to forskjellige farger).

Jeg har brukt 3,5p garn, favoritten min. Det er Falk, Heilo, Mor Åse, Trysilgarn osv i skjønn forening!

Litt stemning bare! God strikkeuke alle damer, 
mens vi venter på våren kan vi nyte de flotte kalde fargene
som oppstår når dagen sakte går over til ettermiddag.

søndag 3. februar 2013

Og jula varer helt til påske!

Syns det var så morsomt å strikke julestrømper, så det ble tre stykker i denne omgang. En flott måte å bruke garn fra lageret! Vet egentlig ikke hva som appelerte mest, at de ble fine, eller at jeg kan strikke bare en og så være ferdig! :) Bildet ble ikke så bra, jeg burde hatt bedre lys... Øvelse gjør vel mester?! :)
Lilla øverst: 53 gr
Rød/grå: 69 gr
Rød/grønn: 70 gr.

Så har det også blitt et par lester. De ser fryktelig lange ut, men er i str 43, normal herre altså.
Grå lester: 133 gr

Fra et tidligere innlegg har jeg barnevottene som også ble strikket av garn fra lageret, de veide totalt 150 gr (3 par). Nå som det er futt i vekta igjen (jeg har byttet batteri!), skal jeg veie det jeg bruker fra lageret. 

Jeg strikker fremdeles på Marius. Et aldri så lite evighetsprosjekt, men bolen er så og si ferdig (mangler hals) og jeg holder på med begge armene nå. Strikker litt på den ene og litt på den andre, kjenner at det er en dyd av nødvendighet at de blir ferdige samtidig! 


Så totalt brukt fra lageret i år: 475 gr.