søndag 26. januar 2014

Bruker finulla mi!

Det er strålende vintervær og isende kulde. Uke etter uke uten snø. Det er mye innetid siden det er så kaldt, men litt må vi komme oss ut. Den firbente må luftes og vi tobente har nok sikkert godt av det vi og!

Endene så ikke ut til å fryse. Isbade gjorde de også. Brrr!

Endelig er sola her :)

Jeg strikker pulsvarmere.

Jeg har masse finull, det er jammen et drøyt garn. Holder på med pulsvarmere fra boka Vantar för alla årstider. Startet på to nye nøster, kommer definitivt ikke til å bruke de opp på dette prosjektet. Men det er jo flott, da kan jeg strikke andre fine ting. Skal veie når jeg er ferdig, for moro skyld. Er kommet litt lenger enn bildet viser, har strikket ferdig en og holder på med nr to. Mønsteret er lett å memorere, og det kan jeg like!

lørdag 18. januar 2014

Finfin lørdag!

Jeg begynte i romjula å strikke med det garnet jeg har. Da kjøpte jeg også 6 nøster svart for å få brukt opp en del "ukurante" smårester jeg har liggende, alt i Viking Sportsragg. Det skal altså bli svarte lester med variasjon, men de er ikke påbegynt ennå. Men nå har jeg fått festet trådene på de jeg har strikket og kan herved vise fram -tada!

Her er de to største parene strikket i Viking Sportsragg, 
de røde/blå er ca str 43,
de "rosa" er str 38. 
De minste er ca 32 og strikket i raggegarn av typen Ola.

Denne kom i posten i dag, her var det mye fint!
Jeg har selvpålagt "bruk det du har så langt det lar seg gjøre",
men det gjelder garn og ikke bøker!

Og noe godt må man unne seg en lørdag!

torsdag 16. januar 2014

"Man tager hva man haver"...

Når man starter et nytt år er det alltid med ett eller annet mål i sikte. Man skal slanke seg selv, eller garnlageret...! Jeg tenker som mange andre at jeg skal bruke det garnet jeg faktisk har, i år skal jeg FAKTISK GJØRE DET. Så langt det lar seg gjøre -selvsagt :)

Jeg syns jeg hadde et greit lager, nok å ta av til mange fine prosjekter. Men så... midt i desember fikk jeg gave levert på døra. En jeg kjenner ville si han satte pris på meg, han hadde kjøpt EN HEL SØPPELSEKK garn hos ei som rydda i lageret sitt. Er det mulig?! Målløs og kjempeglad! :)

Jeg så fort at her var det mye kvalitetsgarn. Og nå har jeg endelig hatt alt ute av sekken på samme tid for å få en skikkelig oversikt over hva jeg hadde fått. Så spredt ut på gjestesenga så det slik ut:


Og dette er altså:
4 x Hexa (alpakka)
1 x Mitu (50% alpakka, 50% ull)
10 x Muskat (100% bomull)
4 x Flox (100% bomull)
2 x Cotton Light (50% bomull, 50% polyester)
7 x Bomull-Lin (53% bomull, 47% lin)
4 x Balder (ull)
16 x Ask (ull)
4 x Rauma 3tr strikkegarn (ull)
9x Järbo Raggi (70% ill, 30% nylon)
39 x Sandnes Alpakka
23 x Finull
19 x Sandnes Mini Alpakka

Så da er vel bare å bruke det en har! Men jeg klager ikke!! :)