fredag 20. juni 2014

Småsokker

Se for noen søte sokker! Det ventes tre babyer i omgangskretsen og da må man ha smågaver på lur!

Gul, beige og brun. Strikket i Drops Merino Ekstra Fine på p 3.

Fine småfletter.

Garnet egner seg fint til fletter, det blir definerte masker og det liker jeg. Bruker dette garnet til småplagg da det er utrolig mykt og godt. Mønsteret er fra Garnstudio og du finner det her

GOD STRIKKEHELG!

søndag 15. juni 2014

Cliff Hat

Jeg fant mønster til denne lua på Ravelry, det er et gratismønster. Du finner det her. Lua blir dobbel med unntak av noen få omganger, så den blir nok god og varm. Jeg har brukt "3,5 garn" fra lageret mitt. Noen modifikasjoner har jeg selvsagt gjort. Jeg felte ikke mellom hver mønsterrapport slik som det sto i mønsteret, jeg strikket helt opp og så kjørte jeg en enkel felling som jeg syns er fin.

For at lua ikke skulle bli for nøytral blandet jeg inn orange. Det funker.

Her ser man fellinga.

I mangel av et fotogent hode tilgjengelig ble det ingen actionbilder! Lua er passelig til meg, kanskje litt stor, så jeg tenker den blir julegave. Til en mann. Jeg syns det ble en mannelue :)

mandag 9. juni 2014

Trådfest!

Hvordan utnytte en ekstra fridag?

Først lader man opp med en laaaang tur :)

Så hiver man seg rundt!
En god motivasjon er å ha podcast på ørene mens man fester tråder :)

Bilder kommer!!

onsdag 4. juni 2014

Deilige Danmark

Jeg har vært i København! Jeg har vært på to deilige garnbutikker, Sommerfuglen og Uldstedet. Å shoppe garn uten å ha noe planlagt prosjekt har jeg alltid vært flink til. Med det resultat at jeg har to og to nøster i ymse farger og kvaliteter, og slikt blir det garnlager av! Å bruke av det er årets forsett, og jeg har vært ganske flink om jeg får si det selv. Derfor hadde jeg bestemt meg for at all garnhandling på turen skulle være til bestemte prosjekter, sånn at de ikke ble årgangsgarn i lageret mitt.

Og slik gikk det med handlingen på Sommerfuglen, en liten, men stappfull garnbutikk med hyggelig og hjelpsom betjening;



Tweedgarn har jeg lenge ønsket meg. 8 deilige nøster i lys gråblå.
Skal strikke meg cardigan/jakke/kofte.
Det blir høstprosjekt, da jeg har "litt" diverse som skal gjøres ferdig først :)

Alpakka, skal gis bort i gave.
Planlegger på vegne av mottaker at det skal brukes til babytøy :)

Så gikk ferden videre til Uldstedet. Denne butikken var luftig og lys og her fikk jeg gå helt i fred å kikke. I kontrast til forrige butikk som myldret med folk! Men denne hadde sofa, og her satt kjæresten og ventet. (Tålmodig fyr, jeg er heldig!). Neste kunde som kom inn hadde også med seg mann som ble "parkert" :) 

Sokkegarn, med cashmere. Blir spennende å se hvordan de blir i bruk,
om de er slitesterk. Garnet er veldig mykt og godt. 

Håndfarget. Luksus. Skal bli en helt enkel lue til meg selv :)

Jeg kjøpte også et par multifargede garnnøster til lester. Det var en dyd av nødvendighet når jeg forsto at jeg hadde for lite garn med til strikkeprosjektet mitt. (Tenk at jeg bare dro med meg ett prosjekt! Lester såklart!).  Jeg fant ikke samme garnet som jeg strikket med og måtte tenke litt alternativt, men fant et som passet til samme pinnestr, og da var jeg berget. Var litt usikker på hele fargevalget på "nygarnet", men det ble faktisk ikke så aller verst! Bilde kommer når de er helt ferdige.

En blå fin dør :) 
(Den er blåere enn den ser ut på bildet).

Så da kan jeg bekrefte at det er deilig å være norsk i Danmark! Jeg har strikket i parken, gådd masse, syklet ennå mer, padlet i kanalene, spist god mat og drukket god drikke. 

Ta-da! :)