onsdag 4. juni 2014

Deilige Danmark

Jeg har vært i København! Jeg har vært på to deilige garnbutikker, Sommerfuglen og Uldstedet. Å shoppe garn uten å ha noe planlagt prosjekt har jeg alltid vært flink til. Med det resultat at jeg har to og to nøster i ymse farger og kvaliteter, og slikt blir det garnlager av! Å bruke av det er årets forsett, og jeg har vært ganske flink om jeg får si det selv. Derfor hadde jeg bestemt meg for at all garnhandling på turen skulle være til bestemte prosjekter, sånn at de ikke ble årgangsgarn i lageret mitt.

Og slik gikk det med handlingen på Sommerfuglen, en liten, men stappfull garnbutikk med hyggelig og hjelpsom betjening;Tweedgarn har jeg lenge ønsket meg. 8 deilige nøster i lys gråblå.
Skal strikke meg cardigan/jakke/kofte.
Det blir høstprosjekt, da jeg har "litt" diverse som skal gjøres ferdig først :)

Alpakka, skal gis bort i gave.
Planlegger på vegne av mottaker at det skal brukes til babytøy :)

Så gikk ferden videre til Uldstedet. Denne butikken var luftig og lys og her fikk jeg gå helt i fred å kikke. I kontrast til forrige butikk som myldret med folk! Men denne hadde sofa, og her satt kjæresten og ventet. (Tålmodig fyr, jeg er heldig!). Neste kunde som kom inn hadde også med seg mann som ble "parkert" :) 

Sokkegarn, med cashmere. Blir spennende å se hvordan de blir i bruk,
om de er slitesterk. Garnet er veldig mykt og godt. 

Håndfarget. Luksus. Skal bli en helt enkel lue til meg selv :)

Jeg kjøpte også et par multifargede garnnøster til lester. Det var en dyd av nødvendighet når jeg forsto at jeg hadde for lite garn med til strikkeprosjektet mitt. (Tenk at jeg bare dro med meg ett prosjekt! Lester såklart!).  Jeg fant ikke samme garnet som jeg strikket med og måtte tenke litt alternativt, men fant et som passet til samme pinnestr, og da var jeg berget. Var litt usikker på hele fargevalget på "nygarnet", men det ble faktisk ikke så aller verst! Bilde kommer når de er helt ferdige.

En blå fin dør :) 
(Den er blåere enn den ser ut på bildet).

Så da kan jeg bekrefte at det er deilig å være norsk i Danmark! Jeg har strikket i parken, gådd masse, syklet ennå mer, padlet i kanalene, spist god mat og drukket god drikke. 

Ta-da! :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar