søndag 1. september 2013

Sommerferien er over, høsten er på lur :)

Jeg har vært på sommerferie og hatt det varmt og deilig i to uker. Frankrike og Italia, både by og land.

 Badeferie ved kysten av Frankrike, vingård, byferie inkludert fotballkamp!

Jeg har fått strikket litt bare, to par smålester. Men det er da bedre enn ingenting! De er i str 21 og er til ei lita snuppe på snart 2 år. Så kan hun holde seg varm når ho er ute og leker i barnehagen. Jeg skal strikke to par tynne lester også.

De ble gjort helt ferdige på vingården, langt ute på landsbygda i varme deilige Italia.

Så et blått par, ferdigstilt hjemme.

Begge parene er strikket i restegarn, det var såvidt det holdt med rødt på det første paret, hadde 5 cm igjen når jeg var ferdig! Jeg har brukt (som normalt) garn som passer pinne 3,5. Siden det er til ei som kommer til å vokse ut av de før hun sliter hull på dem, har jeg ikke brydd meg om at det må være nylon i garnet. Her går jeg for ULL ER GULL! :)

På slutten av ferien var vi i Milano, her oppdaget min bedre halvdel at det skulle være fotballkamp! Aj aj, jeg som ikke liker fotball engang... Men da er det bare å gi og ta. Vi kjørte og gikk for å komme dit de solgte billetter, så hev vi oss i leiting etter en garnbutikk! Ikke så lett å finne, men så fant jeg et seks år (!) gammelt innlegg på nettet med en adresse. Ok, vi tok sjansen, fant butikken, venta 40 min med is og espresso pga siesta, men så! Ah, tror aldri jeg har vært i en butikk som har vært så stappa full! Snakker om å få bakoversveis da jeg kom inn! 


Bilder av ca halve butikken.

Jeg aner ikke hvor mange sorter garn som fantes inni denne butikken, men her var alt fra helsyntetisk til den deiligste alpakka. Innehaveren snakka kun italiensk, og etter jeg hadde hatt han til å klatre i stigen for meg (her var garn til taket!) prøvde han å forklare meg noe. At jeg ikke forsto var visstnok ikke noe problem, han gjentok og gestikulerte. Det var noe med stigen, jeg vet ikke om jeg fikk lov å klatre selv eller om han ville gjøre det på nytt hvis det trengtes. Jeg måtte bare nikke og smile til slutt, den eldre mannen var jo søt. Når jeg hadde armene fulle av garn kom han med kurv. Mulig jeg var dagens kunde...! :)

Garnkjøpene skal jeg vise fram når jeg vet hva jeg skal bruke det til. Men jeg har jo noen idéer.

I mellomtiden skal jeg strikke en herregenser! Æresord :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar