lørdag 15. desember 2012

Innspurt!

Nå nærmer jula seg med stormskritt og jeg er som normalt ikke ferdig... Slik er det hver jul og jeg tenker alltid at til neste jul, ja da har jeg lært. Men det har jeg slett ikke, selv om jeg neste år virkelig skal øve meg på å bli ferdig med gavene til den 1.desember!
Stresse gjør jeg heldigvis ikke, jeg vet (av erfaring) at jeg blir ferdig. Selv om det er i siste liten. Og jeg som skulle strikke et par sitteunderlag, skjønte at det rekker jeg ikke, så da ble det luer istedet. De kan vel legges i lag med pølsepinner, så blir gaven "ut på tur" uansett. For man trenger jo lue i det kalde nord!

Drops mønster "Autumn Set", strikket i Finull, garnforbruk under 50 gr.

Samme lua, strikket i Fabel, garnforbruk under 50 gr på denne også.

Mikkellua. Ikke så lett å se den fine "svungen" på fellinga, men den skrår til siden. Her har jeg brukt rester i Perfekt og et par andre lignende garnsorter. Jeg hadde lyst til å strikke den i koksgrå, men innså at jeg ikke hadde nok garn. Så leita jeg opp ei mørk blå, så når det er litt mørkt eller helt mørkt ser den ensfarga ut. Vi skal ikke prate om hvor lett det var å se det inne i stua på kveldstid. Måtte helt under arbeidslampa for å se forskjell! Så på dagtid er det stripelue og på kveldstid ensfargalue :) Men kontrastkanten vises uansett, og det var også meningen! 

Lester! Et par til pappa, et par til en kamerat. De svarte er strikket i Perfekt, og de grå er strikket i Ola, et billiggarn jeg fant på Coop. Det var helt ok å strikke i, så jeg har kjøpt garn til et til par. De blå stripene på de grå lestene er Blånissegarn, litt tynnere men funka fint likevel.

OG ENDELIG! Ullpleddet tok en hel evighet å strikke! Jeg har brukt ullteppegarn, lys grå og dus rosa og pinner nr 5. 170 m og strikk i vei... Til slutt ble str ca 120x110 cm. Et evighetsarbeid som hold på å bli en ufo opptil flere ganger. Men kjæresten har heia meg framover, og jeg har hatt det fremme med jevne mellomrom. Og endelig er det ferdig og det ble kjempedeilig!! 
Så nå er jeg glad for at noen stagget meg når jeg mest av alt ville fyre i ovnen med hele strikketøyet!
Dette skal varme gudmorsnuppa på litt over året :)


Nå skal jeg strikke litt til, er det ikke det vi strikkedamer gjør? Jeg elsker det, selv om det nå er gaver på høygir!! Med senka skuldre og litt god krim på tv går det helt fint. Innimellom har jeg pause og pakker inn og hører på julemusikk. Og med ei lita snuppe på fire bein i lag med seg er det en liten utfordring å få ho til å slappe av, for alt nytt skal jo snuses på. Det er mange inntrykk som skal fordøyes, og da blir man litt sliten til slutt...

Ha ei fortsatt fin advent!

3 kommentarer:

 1. Så mye fint du har laget!

  SvarSlett
 2. Ingen stress, nei, for jula kjem uansett! ;)
  Mykje fint handarbeide du har!
  Siri

  SvarSlett
 3. Takk begge! Og nå er det straks jul :) Gleder meg!!!

  SvarSlett