søndag 6. januar 2013

Et nyttårsforsett

Ikke ulikt mange andre har jeg bestemt meg for å strikke opp mest mulig av garnlageret mitt. Da jeg har en middels stor garnbutikk på gjesterommet kan det være greit å bruke opp litt. Men jeg har ikke tenkt å være så streng at jeg ikke kan handle nytt, det er bare at hvis jeg skal handle MÅ det være til et prosjekt. Ikke fordi det var en sånn flott farge eller fordi jeg syns det var så mykt og deilig... 

Så jeg starter med litt bilstrikk, nøstebarnvotter i dobbelt garn. Jeg har brukt Ida og Babyull og Regia(?) og annet tynt baby eller strømpegarn. Det ble tre par, det minste i ca str 2 år, de to andre i ca str 6 år. 

  Før!

Etter!

Vottene! 

Det er ikke mye garnet som forsvant, men litt er litt! :) Jeg hadde tenkt å veie vottene, men får ikke vekta mi til å samarbeide... Så det får bli senere. Hvis dere ser nøye etter ble jeg tom for grått garn på de midterste vottene, men da bare forsatte jeg med lilla. Det var det jeg hadde med meg på juleferie, så da måtte jeg bare improvisere.

En julebil!!

Og så har jeg muligens et nyttårsforsett til og det er at alle på lista mi skal få noe hjemmestrikket til jul. Så skal ta en (1!) handledag av julegaver som må kjøpes når det nærmer seg den tiden igjen. Jeg er rimelig fornøyd med den avgjørelsen, og tror også jeg kan klare det. Så da stapper jeg vottene i ei eske og fyller på med lester og slikt utover året!


4 kommentarer:

 1. Det er smart og bruke opp restegarn. Og så fine farger det ble på vottene :)
  Ellers syntes jeg de ble fine også :) Hvordan har du strikket de? Oppskrift?

  SvarSlett
 2. Oppskrifta finner du i Nøstebarnboka. De er strikket fram og tilbake og var veldig enkle :)

  SvarSlett
 3. Tror nok du greier helt fint å fylle på med strikkerier til neste års julegaveliste!
  Mitt fikse ide for dette strikkeåret er å veie de ferdige strikkeriene for å se hvor mye jeg bruker i løpet av et år.
  Ellers så er restene veid og ligger omtrent der jeg var i fjor på denne tiden...

  SvarSlett
 4. Jeg tenkte også jeg skulle veie alt jeg laget av garnlageret. Derfor litt strek i regninga at vekta ikke vil virke. Skal prøve å bytte batteri -hehe!
  Og når året er omme kan jeg kanskje veie det jeg har igjen, det er alt for mye garn til at jeg gidder å gjøre det nå :)

  SvarSlett