mandag 29. april 2013

Hugin og Munin

Fra boka til Terri Shea har jeg strikket vottene Hugin og Munin. Morsomt å strikke fine små selbuvotter, tror de er i str 1-2 år. Veldig fin måte å bruke restegarnet sitt på.
Her hadde jeg nok hvit og tre små rester med blå. Den lyseste blå hadde jeg 6 gram av, og så hadde jeg 9 gram av mørk blå og 7 gram av marineblå. Disse to blåfargene var veldig like, så og si like mørke, men den ene var da hakket blåere enn den andre. Valget falt da på å strikke annenhver omgang blå og marineblå.
Når det er mørkt ser det likt ut, når det er lyst ser det litt melert ut, og har du et trent "strikkeøye" kan du se hva jeg har gjort! :) Når vottene var ferdige hadde jeg igjen 3 gram av den lyse blå, 4 gram blå og 2 gram marineblå. Man skal ikke kimse av små små rester!

"Aktionbilde", norsk natur og selbu.


Vi har ikke sommer riktig ennå, men det går rett vei!
Derfor havner vottene i julegavekassa, 29 gram veier vottene.

Jeg har flere selbu på gang, av typen nesten ferdig, snart ferdig, midt i strikkinga og nettopp begynt! Begrensning er ikke min sterke side akkurat nå, men så lenge jeg gjør ting ferdig er det jo helt greit. Jeg gjør også mitt beste for å bruke restene mine så langt det lar seg gjøre. Dog har jeg fått noen nøster av min mor og jeg har kjøpt noen nøster, men det er fordi jeg skal strikke de vottene fra forrige innlegg og de er noen fargebomber. Men først må jeg strikke litt mer selbu, dog lukter det litt for mange småvotter, men jeg skal alltids klare å gi de vekk! :)

7 kommentarer:

 1. Fine votter du har strikket. Jammen mye jobb med slikt avansert mønster i så tynt garn!

  SvarSlett
 2. Kjempefine votter :o) Flott inspirasjon :o)

  Ha en fin strikkekveld :o)

  SvarSlett
 3. Vottene ble kjempefine - jeg likte den friske effekten som de tre blåfargene ga til mønsteret. Det ser fresht ut :-)

  SvarSlett
 4. Takk for fine kommentarer :) Jeg er glad farger og i perioder syns jeg småpirk er kjempegøy! En av de andre selbuvottene som er underveis er et nytt par med Hugin og Munin, men med andre farger og det er morsomt å se hvor forskjellig uttrykk det blir. Bilder kommer!

  SvarSlett
 5. Knallfine! Og imponerende at du får brukt smårester sånn, det er alltid godt å få brukt opp garnet på noe fornuftig.

  SvarSlett
 6. Takk! :) I år går det litt sport i å bruke det jeg har, så det er morsomt å se at slike små rester faktisk KAN bli noe fint.

  SvarSlett